Emma örtlund Sjukdom
Emma örtlund Sjukdom

Emma örtlund Sjukdom | Emma rtlund var en av gästerna i radioprogrammet Sommar förra året, och hon delade med sig av sina tankar om ämnet. Det var en av de serier som majoriteten av människor ställde in för att lyssna på. Emma rtlund avslöjade under hela avsnittet att hon lider av sjukdomen epilepsi.

Emma rtlund (född 2 december 1987 i Reftele, Gislaved kommun) är en svensk skådespelerska som har medverkat i ett antal filmer. Hon har medverkat i filmen Catwalk – från Glada Hudik till New York, där hon spelade en av huvudrollerna. Emma deltog som gäst i Skavlan i januari 2020 och var “sommarpratare” i Sommar i P1 den 13 juli 2020, båda samma år, båda i samma stad. Hon har blivit utsedd till Årets Smlander 2020 för andra gången.

Hon hade bevittnat en fruktansvärd tragedi tidigare i sitt liv. Emma rtlunds mamma fick diagnosen cancer, och hon började ägna sig åt självskadebeteende.

Jag hade självmordstankar ett tag. Jag frågade mina föräldrar om vi hade sömntabletter hemma eller inte. Jag var på jakt efter dem. Jag kände att jag inte ville leva längre. Om jag tog en enorm mängd sovdroger skulle jag inte kunna fungera längre. Efteråt säger hon i “Sommar i P1”, “jag skulle lägga mig på golvet och vara död.”

Aftonbladet Nöje kommer ikapp henne precis när hon och hennes syster ska packa ihop sin lägenhet. Emma rtlund beskriver hur hon mådde under sin mammas sjukdom i denna rörande uppsats.

Varje dag var jag i en så hemsk form att jag inte ville fortsätta leva. Jag hade en stark önskan att avsluta mitt liv och jag trodde att om jag inte hade epilepsi skulle jag börja använda droger och dricka alkohol regelbundet. Hon hävdar att hon gjorde många dumma saker medan hon var dålig, att hon inte riktigt ville hjälpa henne och att hon ville leva med en annan familj.

Emma rtlund hade examen tionde i sin hemstad Reftele, Smland, och såg fram emot att gå gymnasiet i Gislaved året därpå. Hon hade varit en vanlig elev i en vanlig klass i grundskolan, med hjälp av en elevhjälpare. Hon var en glad ung dam som tyckte om mode och experimenterade med många hårklippningar – året innan hade hon för första gången fått en permanent position och uppnå de lockar hon alltid önskat.

Emma örtlund Sjukdom
Emma örtlund Sjukdom

Emma var deprimerad och försökte få hjälp av sina lärare, men ingen verkade förstå vad hon gick igenom, trots hennes bästa ansträngningar.

När jag gick i grundskolan var jag rädd för att bli misshandlad av ett par tjejer som hotade att slå mig. Varje dag var jag spänd och hade ont i magen. Jag var också deprimerad. Även om jag informerade min lärare om att det var oerhört svårt, konstaterade hon att det inte var mobbning från hennes sida. Hon trodde att jag överdrev när jag sa detta. Lärarna ville underlätta för eleverna. Mina vänner informerade mig om att det var “jag antar att det inte är så farligt.”

Leave a comment

Your email address will not be published.