Mirja Turestedt Familj
Mirja Turestedt Familj

Mirja Turestedt Familj | Mirja Viveka Turestedt föddes den 24 september 1972 i Bors, Sverige, och är en svensk skådespelerska och sångerska. Trusted, som växte upp i Malmö och Göteborg, tog sitt diplom från Göteborgs teaterhögskola 2002, varefter hon arbetade som frilans inom teater, film, tv, radio och ljudböcker.

Som ett exempel deltog hon i tv -programmen Labyrinth (TV 4) och Sanningen om Marika (SVT) under hösten/vintern 2007. Hon har också medverkat i filmen Arn – Tempelriddaren, där hon spelade rollen som Sigrid , modern till den titulära karaktären.

Mirja Turestedt Familj
Mirja Turestedt Familj

Dessutom framträdde hon som den kvinnliga huvudpersonen i komedin Sommaren med Göran – En midsommarnattsdröm och i en mindre roll som polisen Monica Figuerola i filmen Millennium – Luftslottet, som tragiskt förstördes av en bomb.

Inspelningen av långfilmen Not Even the Past började i juli 2010, och filmen hade premiär i juli 2012 som en del av filmfestivalen i Cannes. Fram till november 2010 sågs hon uppträda i Slott I Sverige på Dramaten, sedan dök hon upp i Tartuffe på Stockholms stadsteater första halvåret 2011. Hon gör också andra saker, som att läsa ljudböcker.

Mirja Turestedt Familj

Leave a comment

Your email address will not be published.