Helena Af Sandeberg Barn
Helena Af Sandeberg Barn

Helena Af Sandeberg Barn-Helena Beata Maria af Sandeberg är en svensk skådespelerska som är född i Stockholm.

1971 föddes Helena af Sandeberg i Solna, Stockholms län, och växte upp i Rotebro, Stockholms län, Sverige. Hon tog examen från Solna High School 1993. Hon utbildade sig på Södra Latin i Stockholm samt Actors Studio i New York. Familjen af ​​Sandeberg är medlem i den svenska namnlösa adeln, vilket innebär att de inte har någon titel.

Helena af Sandeberg är en svensk skådespelerska som är född och uppvuxen i Stockholms stad. Hon är en av de mest produktiva, varierade och kritikerrosade skådespelarna i hennes generation. Efter examen från Sodra Latin High School of Performing Arts med en examen i drama fortsatte hon sin utbildning på Lee Strasbergs Actors Studio i New York.

När hon återvände till Sverige började hon en lång och fruktbar karriär inom långfilmer, tv och teater. Sedan 2003 har Helena varit en permanent del av ensemblen “Stockholms stadsteater” och spelat i olika roller. Hennes förmåga att tolka framstående delar på ett personligt men ändå universellt sätt har fört hennes kritik i många olika pjäser, bland annat “Hedda Gabler”, “Three Sisters” och “Anna Karenina”, för att nämna några.

Inom filmindustrin kom Helenas stora genombrott när hon medverkade i “Kim Novak Never Swam in Genesaret’s Lake”, en film baserad på romanen med samma namn skriven av Hakan Nesser. Efter den första framgången släpptes filmer som “Zingo”, “In Bed with Santa”, “Omedelbar ombordstigning”, “Cornelis”, “I Was a Swiss Banker” och “Dark Water”.

Helenas anpassningsförmåga har också visats genom användning av en TV -skärm. Helena af Sandeberg har blivit välkänd för sina roller i dramat “Rederiet”, komedin “Heja Bjorn” och kriminaldramat “Domen reviderad”.

Hennes senaste filmer inkluderar Jesper Ganslandts familiedrama “Blondie” och Lasse Hallstroms thriller “Hypnotisören”, båda regisserade av Jesper Ganslandt. Hon kommer att få möjlighet att ses på tv 2013 i miniserien “Death of a Pilgrim”, som kommer att behandla dödandet av Sveriges statsminister, Olof Palme.

Helena Af Sandeberg Barn
Helena Af Sandeberg Barn

Efter att ha varit värd för Sommar I P1 på SR P1 2013 och visats på SVT: s Sommarpratarna i oktober 2014 gick af Sandberg vidare till andra projekt.

Hon var gift med regissören Alexander Mrk-Eidem från 2005 till 2010, med vilken hon fick en son, Alfred, under den tiden. 2013 knöt hon knuten med skådespelaren och musiker Fredrik Lycke, och paret välkomnade sitt första barn 2014. [krävs citat] Deras skilsmässa slutfördes 2017. Hon är grundare och ägare av produktionsverksamheten Alfredo Film och teater AB.

Leave a comment

Your email address will not be published.