Marianne Mörck Föräldrar
Marianne Mörck Föräldrar

Marianne Mörck Föräldrar-Marianne Mörck är examen från Göteborgs Scenskolan, och hon har varit involverad i produktionerna på Stora Teatern sedan dess. När Scandinavium öppnade sina dörrar 1971 var Birgit Nilsson den regerande drottningen i Turandot och Hon sjöng i kören.

År 1977 tog Marianne Mörck till Malmö stadsteatrar, där hon har deltagit i en uppsjö av projekt som sträcker sig från dramatiska talrollers till storskaliga operaproduktioner.

Bland de roller hon har spelat är titelrollerna i Carmen och My Fair Lady, Maja Gräddnos i Pelle Svanslös, Sally Bowles i Cabaret, Madame Thénardier i Les Misérables, Giovanna i Rigoletto, Maria i The Sound of Music och Eliza i My Fair Lady .

Mörck uppträdde också som pfegel i 1981 års musikal Animalen, regisserad av Tage Danielsson, och spelade rollen som Fina-Kajsa i Duvemla-filmen Kristina, som hade premiär 1995. 2010 spelade hon i musikalen Romeo & Julia på Göta Lejon i Stockholm.

Under sin tid på Fredriksdalsteatern i Helsingborg har Mörck uppträtt som Agda Lindhagen i Hon jazzade en sommar, Falkenvrk i Rabalder i Ramlösa 2008 och Abby och Martha Brewster i Arsenik och en rad andra roller. Mörck har också uppträtt i flera andra roller på andra arenor i Sverige, bland annat Kungliga teatern i Stockholm och Kungliga teatern i Göteborg.

År 2008 deltog hon i Arlövsrevyn med ett antal andra skådespelare, däribland Kent Nilsson och Lasse Brandeby.

År 2015 dök hon upp på Gunnebo slottsteater -scenen i rollen som Donna Lucia d’Alvadorez i Charleys tant mot Claes Malmberg och Jan Malmsjö. Föreställningen fortsatte till Galateatern i Malmö nästa år.

Mörck arbetade som regiassistant för den svenska produktionen av ABBA -musikalen Mamma Mia! i Stockholm 2005, och några år senare arbetade hon som regiassistent och artist i musikalen Singin ‘in the Rain i Malmö.

Marianne Mörck Föräldrar
Marianne Mörck Föräldrar

Hon har bland annat arbetat som regissör vid bland annat Göteborgsoperan, Malmöoperan och Drottningholm Slottsteater. Några av de mest anmärkningsvärda av dessa inkluderar Shirley Valentine, August Strindbergs Fordringsägare 1993 och Fröken Julie 1997, samt musikalen The Full Monty, som hade premiär i Malmö och Stockholm 1993 respektive 1997.

Dessutom har han regisserat operor som Lucia di Lammermoor, Aida, Eugen Onegin, Don Giovanni, Alceste, Cavalleria Rusticana och I Pagliacci, förutom uppträdanden i Finland, Sydkorea och Estlands nationalopera i Tallinn.

Leave a comment

Your email address will not be published.