Ulf Kristofferson Familj
Ulf Kristofferson Familj

Ulf Kristofferson Familj-Ulf Kristofferson började sin journalistiska karriär som reporter för Radio Göteborg och Ekot, Sveriges Radio i Göteborg efter att ha studerat journalistik i staden från 1980 till 1981.

I början av 1980-talet arbetade han som frilansjournalist för Reflex Reportage och som reporter för kultur- och socialfrågeshowen Efter tta, som producerades av SR i Göteborg.

Kristoffersons första tv -framträdande fanns i SVT: s regionprogram Nordnytt, som sändes i Ume 1985-1987. 1988 flyttade han till Stockholm, där han började arbeta som reporter och programchef för SR Ekots centralredaktion.

Som en del av hans övergång från Ekot till SVT: s rapport, rekryterades han för att fungera som programmerad och redaktör för en nylanserad sändning på en viss tidsram 1990. Kristofferson var också en programmerad för Rapports huvudsändning, som ägde rum 19:30.

Han anställdes av TV3 1992 för att vara värd för det nya tv-programmet Halv 8 med Stina Dabrowski. Därefter arbetade han som programledare för SR: s aktualitetsprogram Direkt på P1 och på Radio Stockholm, där han både var programledare och kanalproducent för 103,3.

Som producent och redaktionssekreterare på Storstadsradion, där han samarbetade med Staffan Dopping i en daglig tidning, utsågs Kristofferson till 1994 Commercial Commercial Radio Awards.

Sedan första dagen i januari 1995 har Kristofferson varit anställd på TV4, där han arbetar som reporter och kommentator. Möjligheten att kommentera politik i TV4 -nyhetssändningar delas av han och Helena Gissén.

Flera av de intervjuer som Ulf Kristofferson gjort med framstående politiker har fått stor uppmärksamhet. En sådan instans är intervjun med Utrikesminister Carl Bildt, som sändes live på TV4Nyheterna den 7 januari 2007, klockan 19:00 CET.

Ämnet för intervjun var Bildts ägande av optioner i Lundins investeringsbolag Vostok Nafta, företagets försäljning till det ryska företaget Gazprom och regeringens ovilja att gå vidare med planer på att bygga en gasledning genom stersjön. Efter intervjun uttryckte Bildt missnöje med hur Kristofferson hade formulerat sina frågor. Dagen efter kallades Bildt till en presskonferens vid University of Delaware, där ordväxlingen fortsatte.

Efter de fortsatta påståenden från Kristofferson om granska utrikesministerns ekonomiska intressen avslöjade han att Carl Bildt i sin kamp mot regimen inte hade omfördelat alla sina alternativ i det amerikanska värdepappersföretaget Legg Mason. Även om bilden ursprungligen avvisades av uppgifterna, fastställdes det så småningom att TV4 var korrekt.

Ulf Kristofferson Familj
Ulf Kristofferson Familj

För första gången på ett decennium, uttryckte skribenten Ingvar Hedlund att Utrikesminister Carl Bildt “gör en röra.”

Carl Bildt kritiserades för att inte ha gjort om alla sina alternativ i Legg Mason efter avslutad granskning, och detta var katalysatorn för avslöjandet att äga rum. Avslöjandet triggades av författningsdomstolens beslut på onsdagen.

Leave a comment

Your email address will not be published.