Amber Brantsen Ouders
Amber Brantsen Ouders

Amber Brantsen Ouders-Toen eerder dit jaar de beruchte Divibokaal, de interne NOS-prijs voor het vinden van diversiteit in hun uitzendingen, viraal ging, ging NOS-presentatrice Amber Brantsen via sociale media haar ongenoegen over de situatie uiten. ‘Zij is geboren in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Ik was benieuwd wat ze op dat moment dachten.’

De opwinding om meer gevarieerde gezichten te ontdekken was voelbaar, en hij was niet dezelfde blanke man met een zwarte baard die altijd een zwarte tas bij zich had. In haar directe omgeving meent ze dat daar dringend behoefte aan is.

U moet echter eerst een prijs voor uw diensten vaststellen. Wat dacht je van dit: wat dacht je van dit, we hebben iets anders gevonden? Het is genuanceerd, en we kwamen niet zo goed over als we hadden kunnen hebben. De NOS heeft de opdracht gekregen om een ​​einde te maken aan de Divibokaal, die mensen veel leed bezorgt.’

Hoe weet je waar de bokaal over gaat?

Ik kende hem, maar de prijs was me toen nog niet opgevallen. Het was een kleine beker die bij iemand thuis was achtergelaten. Er hangt een sticker op de muur, die later werd aangeduid als de Divibokaal. Het is het geesteskind van een werkgroep met redacteuren die hun eigen kleur hebben gekozen, evenals andere leden van het team. Ja, die zijn aanwezig.

De NOS wordt steeds diverser, vooral onder de jongeren die er de afgelopen jaren kennis mee hebben gemaakt. Mannen en vrouwen zitten opeengepropt, ik ook, op een plek waar je niet kunt zien wat er in hun achtertuin gebeurt. Ik heb geen idee hoeveel het er zijn en wat hun plannen voor de toekomst zijn, daarom ga ik ze geen vragen stellen.’

Amber Brantsen liep voor het eerst een televisiestudio binnen naar aanleiding van een gesprek over nieuwe releases. Toen ik tien was, herinner ik me dat ik in de armen van mijn moeder heb gehuild zolang ze het kon uitstaan, totdat ze besloot ons naar een nieuwe studio te brengen.’

Ik wilde natuurlijk naar het Jeugdjournaal, maar dat werd door de autoriteiten ongenaakbaar geacht. Het dichtstbijzijnde televisiestation bij Zoetermeer was de regionale omroep TV West. In deze situatie hebben we een omkeerstrategie bedacht.’

Amber Brantsen Ouders
Amber Brantsen Ouders

En drie tijdens het aantal tijdens het aantal tijdens het aantal tijdens het aantal tijdens het aantal tijdens het aantal tijdens het aantal tijden ‘Ik zou graag een beetje meer uit de autocue halen. Een promotiefilmpje voor de uitzending van de avond, met informatie over boerenprotesten en de nieuwe trainer bij ADO Den Haag. Voor die periode staat er een zaadje gepland. Ik zou graag nieuwslezer willen worden.’

Wat was de bron van dit voorval? Ik vind het laatste nieuws altijd interessant. Mijn moeder leest het RTL Nieuws, terwijl mijn vader het NOS Journaal leest. Ook ga ik met hem naar documentaires en lezen we samen de krant. Ik vond televisie glamoureus en een beetje spannend.’

Leave a comment

Your email address will not be published.