Donyell Malen Afkomst Ouders
Donyell Malen Afkomst Ouders

Donyell Malen Afkomst Ouders-Op de salontafel in het huis van Marian, de oma van Malen, en haar man en schoonzoon Gerrit, pronken de klompjes alsof ze ergens aan denken. “Zijn tweede paar”, zoals Oma ze noemt. ‘Ik heb niet meer dan mijn eerste.’

Dit seizoen speelde de 20-jarige PSV voetballer in zijn eerste seizoen betaald voetbal. Met zijn moeder Mariska en vader Robert, en daarna, nadat zijn vader en moeder uit elkaar waren gegaan, alleen met zijn moeder. Vanuit het oude huis van Malen zie je in de verte het Amstelmeer, evenals enkele prachtige groene akkers en weilanden. De Waddenzee, het IJsselmeer en de Afsluitdijk zijn allemaal op loopafstand.

Van de achtertuin naar het trapveld
Dat is al zo sinds 1980, zegt Oma, terwijl ze de weg wijst door haar wijk. “Wat wil je als kind nog worden?” vraagt ​​ze terwijl ze de hoek omgaat.

Donyell Malen woonde daar tot zijn achttiende. Het jaar daarop verhuisde hij met zijn moeder naar Anna Paulowna. De straat van oma is nog steeds gescheiden van de oude straat van Donyell door een enkel steegje. Nog zuidelijker ligt het enige trapveldje van Westerland, maar dan in verkorte vorm met twee kleine doelen.

Donyell bracht veel tijd door met zijn vader en moeder toen hij nog in Westerland woonde. Toen Donyells moeder een lift naar haar werk moest halen en de volgende ochtend vroeg weg moest, verstopte hij zich achter de grootouders van zijn moeders huis en liep met hen mee naar school.

En tussen de middag en drie uur ‘s middags is hij nog lekker warm bij zijn ouders. Het is in Nederland gebruikelijk om een ​​door de bakker zelf gemaakte appeltaart te serveren. De oma roept uit: “Hij is uitgegroeid tot een reus.”

‘Donyell was mijn redding,’ zei ik.
Ze wijst naar een plek in de achtertuin waar zij en Donyell eerder in het seizoen doelloos de bal in het rond gooiden. “Links, rechts, links, stoppen en schieten”, zegt Oma op de achtergrond.

Donyells geboortejaar, 1999, was niet alleen een moeilijk jaar voor haar, maar ook een moeilijk jaar voor haar familie. Ze had een herseninfarct gehad en moest gerevalideerd worden. Oppassen op haar kleine kind behoort dus tot het verleden, aangezien ze dat het eerste jaar niet deed. Daarna het af.

“Don heeft mijn erdoorheen gesmurft”, schreeuwt oma boos. “Ik plak hem altijd op, en ik plak de hele tijd op zijn neef. Ik had een tweelingwagen en daardoor heb ik veel gereisd in Westerland en langs de Waddenzee. Heerlijk. Dus ik Ik ben volledig uitgeput van alle energie. Dat was mijn redding op dat moment.”

Donyell Malen Afkomst Ouders
Donyell Malen Afkomst Ouders

Afstand van opa verscholen achter opa
De voetbalschoenen van Donyell werden gegrepen door de klompen toen hij probeerde te ontsnappen. Toen hij vierenhalf jaar oud was, ging hij met zijn vader, Joop, naar de nabijgelegen voetbalclub VV Succes in Hippolytushoef, dat ongeveer een kilometer van Westerland ligt, om de training van de F-jes te observeren.

Sietzo IJzer, oud-trainer van Malens, weet waar hij het over heeft. “Hij was bedeesd”, zegt de 87-jarige oefenmeester, die nog in leven is. “Hij verschool zich in de schaduw van zijn moeder. Ik zei hem dat hij zijn best moest doen, maar hij zei dat hij dat eerst niet zou doen. Hij kwam al na vijf minuten ter plaatse.”

Leave a comment

Your email address will not be published.