Gakpo Ouders
Gakpo Ouders

Gakpo Ouders-Gakpo werd in 1999 in Eindhoven geboren uit een Nederlandse moeder en een Togolese vader. Hij is de jongste van drie kinderen. Tijdens het seizoen 2006 promoveerde Gakpo naar het eerste elftal van PSV, waar hij vanaf de F-jes de leiding had over alle wedstrijden.

Op 4 november 2016 maakte hij zijn debuut in de Eerste divisie van de Nederlandse professionele voetbalcompetitie. Helmond Sport werd op deze dag in Nederland met 1-0 verslagen door Jong PSV. Hij arriveerde in de 54e minuut van de wedstrijd in het veld voor Gökhan Kardes.

Gakpo maakte zijn officiële debuut op 8 juli 2017, in de eerste elftal van PSV, in een oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk, die de ploeg met 0-2 won. De volgende dag, op 19 januari 2018, vestigde hij zijn eerste uitvalsbasis in Jong PSV, evenals zijn eerste rolpunten bij het seniorenteam.

Als speler van De Graafschap was hij verantwoordelijk voor zowel het eerste als het laatste doelpunt van de prestaties van zijn team tijdens een competitieve wedstrijd die eindigde in een 2-3 overwinning voor zijn team.

Gakpo maakte op 25 februari 2018 zijn officiële debuut in de eerste elftal van PSV in de vorm van een strafschop. Hij scoorde in de 92e minuut voor Steven Bergwijn tijdens een 1-3 overwinning op Feyenoord in een competitieve wedstrijd op die dag, aldus de official scorer. In juni 2018 werd Gakpo opgeroepen voor het eerste elftal van PSV door toen nieuw aangestelde hoofdtrainer Mark van Bommel, die hem overdroeg aan de selectie van het eerste elftal.

Van Bommel werkte eerder al met hem samen bij PSV-O19. Een thuisoverwinning op Fortuna Sittard resulteerde op 3 februari 2019 in zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Hij scoorde drie doelpunten in een 5-0 overwinning op de Noorse kant. Naar verwachting zal hij tijdens het seizoen 2019/20 regelmatig deelnemen aan de basis.

In mei 2021 werd hij geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen in de Elftal competitie.

De familie van Cody Gakpo is blij dat hij is geselecteerd om Oranje te vertegenwoordigen op het EK: “Het is een ongelofelijk gevoel.” Het uitstekende nieuws werd woensdag aan de PSV-speler bezorgd. Zijn eerste uitnodiging is aan hem gericht en hij moet zijn officiële debuut nog maken in de stad Oranje.

Gakpo Ouders
Gakpo Ouders

We spraken met de broers Sidney en Duc over hun leven. De broers van PSV-ster Gakpo zijn begrijpelijkerwijs dolblij dat hun broer Nederland mag vertegenwoordigen op het EK in Frankrijk. Volgens Duc, die in het jonge team van FC Eindhoven speelt, is dit een “heel mooie, maar ook belangrijke stap voorwaarts”.

“Dit is iets waar Cody en ik het al geruime tijd over hebben. Oranje staat voor een doel, een verheven streven. Het is fantastisch dat hij nu in de selectie is opgenomen en op zo’n belangrijk platform als het EK kan strijden.”

Leave a comment

Your email address will not be published.