Ouders Virgil Van Dijk
Ouders Virgil Van Dijk

Ouders Virgil Van Dijk-Hij is een Nederlandse profvoetballer die als centrale verdediger speelt bij Premier League-club Liverpool en tevens aanvoerder is van het Nederlands elftal. Hij werd geboren in Rotterdam, Nederland.

Van Dijk wordt algemeen beschouwd als een van ‘s werelds beste verdedigers en hij staat bekend om zijn kracht, leiderschap en luchtvaardigheid. Hij is de enige verdediger die de UEFA Men’s Player of the Year-prijs heeft gewonnen, en hij is tweede geworden in de Ballon d’Or en Best FIFA Men’s Player-competities.

Van Dijk begon zijn professionele carrière bij Groningen voordat hij in 2013 naar Celtic ging. Tijdens zijn twee seizoenen bij de club won hij de Schotse Premiership en werd hij twee keer genoemd in het PFA Scotland Team of the Year, evenals het winnen van de Scottish League Cup in de laatste seizoen. In 2015 kwam hij bij Southampton voordat hij in januari 2018 naar Liverpool ging voor een toenmalig wereldrecord van 75 miljoen pond, wat toen het hoogste bedrag was dat ooit voor een verdediger werd betaald.

Terwijl hij bij Liverpool was, hielp Van Dijk de club om in 2018 en 2019 back-to-back UEFA Champions League-finales te bereiken, met de laatste overwinning. In zijn eerste volledige seizoen werd hij onder andere ook uitgeroepen tot PFA Players’ Player of the Year en Premier League Player of the Season.

Van Dijk won vervolgens de FIFA Club World Cup en de UEFA Super Cup, en hij speelde een belangrijke rol in het beëindigen van de 30-jarige Premier League-titeldroogte van de club in het seizoen 2019-20.

De Nederlandse international Virgil van Dijk maakte zijn internationale debuut in 2015 en werd in 2018 benoemd tot aanvoerder van zijn land. Het was in een 3-0 overwinning tegen Portugal tegen de Portugees dat hij zijn eerste internationale doelpunt scoorde.

Later, in de eerste UEFA Nations League, leidde Van Dijk zijn land naar de finale, waar ze werden verslagen door Duitsland.

Van Dijk werd geboren in Breda uit een Nederlandse vader en een Surinaamse moeder. Hij begon zijn professionele carrière als voetballer. Als kind van de straat, van betonnen kooien en uiteindelijk wedstrijden op zaterdagochtend, zou hij voetballen waar en wanneer hij maar kon. Tijdens het spelen op de Willem II academie werkte hij ook parttime als afwasser om zijn inkomen aan te vullen.

Ouders Virgil Van Dijk
Ouders Virgil Van Dijk

In 2008, toen hij 17 jaar oud was en zo’n 18 centimeter in hoogte was gegroeid, werd Van Dijk verplaatst van de rechtsbackpositie, waar hij eerder moeite had om indruk te maken.

De toenmalige reservemanager van Willem II, Edwin Hermans, vond dat Van Dijk “te veel beperkingen” had die hem ervan weerhielden door te breken in de eerste ploeg, ondanks de positionele verplaatsing en fysieke groei die had plaatsgevonden.

In 2010 werd hij ontdekt door voormalig Nederlands international Martin Koeman, die toen voor FC Groningen werkte, en het jaar daarop tekende hij een transferovereenkomst met de club.

Leave a comment

Your email address will not be published.