Gerald Roethof Ziekte
Gerald Roethof Ziekte

Gerald Roethof Ziekte-Gerald Roethof werd geboren in Zwolle en verhuisde op achtjarige leeftijd met zijn ouders en de rest van zijn familie naar Suriname. Op zijn achttiende keerde hij terug naar Nederland om bij zijn vader en moeder te gaan wonen.

Roethof woonde in Suriname en studeerde rechten aan de Radboud Universiteit in Nijmegen voordat hij terugkeerde naar Nederland.

Roethof begon zijn juridische loopbaan op 23-jarige leeftijd als advocaat-medewerker bij het advocatenkantoor van zijn vader, de heer Max Roethof, en opende op 27-jarige leeftijd zijn eigen kantoor in Amsterdam.

Gerald Roethof werd beschuldigd van het overtreden van het wetboek van strafrecht. Zijn praktijk is uitgebreid en hij komt regelmatig verdachten tegen zoals winkeldiefstal, bijstandsfraude of een vrouw in haar woning, maar ook cliënten die last hebben van geruchtmakende en in zeldzame gevallen strafbare feiten.

Roethof werd in 2010 gearresteerd in verband met de zaak van de ‘Bijenkorf-moeder’, een vrouw die haar baby van de bovenkant van de Amsterdamse Bijenkorf naar de onderkant van het gebouw had verplaatst.

Het jaar daarop werd Roethof beschuldigd van een misdrijf aanrijding in een door de politie gemaakt dossier, waarvoor hij het jaar daarop werd veroordeeld. Er gingen nog twee jaar voorbij tot zijn arrestatie in verband met de vermeende “coke-killer”, een dealer die dodelijke witte heroïne als cocane in de Nederlandse hoofdstad verkocht.

Toen hij in 2017 in Den Haag aankwam, trof hij de stoffelijke resten aan van toerist Mitch Henriquez, die zo zwaar door de politie was verslagen dat hij op het punt stond te worden overbelast.

Gerald Roethof Ziekte
Gerald Roethof Ziekte

In hetzelfde jaar werd Roethof vrijgesproken van alle aanklachten in verband met het ‘betonschaar-incident’, waarbij Arnhemse jongeren werden beschuldigd van medeplichtigheid aan een homo-echtpaar met een betonschaar op grond van homofobie.

Roethof is de advocaat van Jos B., die in november 2020 wordt veroordeeld in de zaak rond de dood van Nicky Verstappen in 1998. Roethof werkt sinds 2018 bij het kantoor.

In de maand januari 2017 was Roethof samen met zijn zus en nichtje te zien in een docu-serie getiteld De verdedigers, geproduceerd door Roethof. De docu-/programmamaker Mildred Roethof, zijn oudere zus, werkte een jaar bij het bureau en behandelde de verschillende problemen die zich in die periode voordeden.

Daarnaast zijn Geralds broer Ronald Roethof en zijn oom Machteld Roethof beiden advocaat.

Leave a comment

Your email address will not be published.