Leonie Janssen Kinderen
Leonie Janssen Kinderen

Leonie Janssen Kinderen-Leoni Jansen is presentatrice, schrijfster en actrice die in het theater werkt. Ze begon begin jaren 2000 te werken aan een theatershow met Simone Kleinsma en Gerard Cox en deed daarna veel televisiepresentatiewerk.

Jansen werkt al ruim tien jaar als jazzcomponist en was betrokken bij verschillende festivals, waaronder het North Sea Jazz Festival. Daarna deed hij radio- en televisieoptredens voor andere organisaties. Het Jeugdjournaal was een van haar vele projecten, waaronder samenwerkingen met Paul Witteman in de show “What Would It Be Like in Den Haag Again”, met allochtone kinderen in 1984 in de show “Lear me ze kennen”, met allochtone kinderen in 1986 in de voorstelling “Van alles over communicatie”, met allochtone kinderen in 1986 in de voorstelling “Paspesies”, met allochtone kinderen in de voorstelling “Van alles over communi (1987).

‘Lopend Vuur’ werd gepresenteerd door Jansen in samenwerking met Philip Freriks, die ook aanwezig was. De culturele programma’s Uit de kunst, Geen C te hoog en Jansen & Co. waren enkele van haar hoogtepunten in het televisielandschap (vanaf december 1987).

Waar ze zowel bekende locals als bezoekers uit andere landen kunnen verwachten. In de toekomst zal ze ook betrokken zijn bij de productie van het NOS-muziekprogramma Rotonde.

Daarna maakten ze een einde aan hun televisiewerk en besteedden ze hun tijd aan muziek en zang. Ze vormde allianties met onder andere Niet gesnoeid en She got game. Ook zongen ze voor Nelson Mandela en tijdens het koninklijk huwelijk van kroonprins Willem Alexander en prinses Máxima.

De Keltische muziek werd door hen ontdekt tijdens het zingen in een groep met onder anderen Niamh Parsons en Karine Polwart. Met het uitbrengen van het album Three Little Magic Words vestigden ze zich in de wereld van volksmuziek en singer-songwriters.

Het jaar daarop brachten ze hun tweede album uit, Heart Strings & Loose Ends. Er zijn onder meer covers van liedjes van Karine Polwart, Nick Drake en oer-Hollandse volksdeuntjes.

In 2007 traden Jansen en haar band, evenals de Frères Guissé, op tijdens Festival Mundial in Amsterdam. Ze kwamen op het idee voor Nina, een mix van Keltische en Senegalese liedjes die ze als groep uitbrachten.

Leonie Janssen Kinderen
Leonie Janssen Kinderen

In 2008 begon Jansen aan een project dat uitmondde in het uitbrengen van een dubbel-cd. Op een van de albums met de titel ‘Oude vrienden’ keerde Jansen terug naar de liedjes die ze tijdens haar tienerjaren had gezongen, waaronder liedjes van Leonard Cohen, Joni Mitchell en Bob Dylan.

Het tweede album bevat een uitstekende verzameling liedjes, waaronder Keltische traditionals, Afrikaanse liedjes en twee liedjes met woorden die door de artiest zelf zijn geschreven, waaronder het titelnummer “Second Wind” en het vrolijke “Never come back to you”.

Leave a comment

Your email address will not be published.