Nyck De Vries Ouders
Nyck De Vries Ouders

Nyck De Vries Ouders-In het European Le Mans Series-seizoen 2021 rijdt Nyck de Vries voor G-Drive Racing, dat eigendom is van het Nederlandse bedrijf Nyck de Vries Racing. Daarnaast werkt hij als test- en reservecoureur voor het Mercedes-AMG Petronas Formula One Team.

De Vries won het Wereldkampioenschap Formule E in 2020-21, het FIA Formule 2-kampioenschap in 2019 en het Wereldkampioenschap Karting in 2010 en 2011. Hij won ook het Wereldkampioenschap Karting in 2010 en 2011. Van januari 2010 tot mei 2019 was hij lid van het McLaren Young Driver Program en van oktober 2016 tot augustus 2019 was hij lid van de Audi Sport Racing Academy.

Tijdens de WSK World Series 2008 voor de KF3-categorie won De Vries ook het Duitse Juniorenkampioenschap en de WSK World Series. Het jaar daarop verdedigde hij met succes zowel zijn Duitse Junior- als WSK World Series-kampioenschappen en won hij ook het Europese KF3-kampioenschap. Eerder dit jaar nam hij het Wereldkampioenschap Karting 2010 mee naar huis. In 2011 nam hij ook de wereldtitel mee naar huis.

In 2012 en 2013 nam hij deel aan de Formule Renault 2.0-serie. In 2014 won de Nederlandse coureur zowel de Formule Renault Eurocup als de Formule Renault 2.0 Alps Series, een dubbele overwinning voor hem.

De Vries tekende op 15 maart 2018 een contract met Racing Team Nederland om deel te nemen in de LMP2-klasse. Met dit team won hij op 6 oktober 2019 de 6 uur van Fuji, hun eerste overwinning in deze klasse. Nyck de Vries had de leiding over de laatste stint en was verantwoordelijk om het voertuig over de finish te krijgen.

De Vries is op 6 juli 2020 door het team benoemd tot test- en reservecoureur van Toyota Gazoo Racing Europe GmbH. Zijn verantwoordelijkheden omvatten het testen van de Toyota TS050 Hybrid en het prototype van Toyota’s hypercar.

Op 11 september 2019 werd bevestigd dat De Vries zich bij Stoffel Vandoorne zou voegen in het nieuwe Mercedes-Benz EQ Formula E Team voor het Formule E-seizoen 2019–20.

Nyck De Vries Ouders
Nyck De Vries Ouders

De Vries bleef voor het seizoen 2020-21 bij het Mercedes-EQ Formula E Team, dat werd omgedoopt tot Mercedes-EQ Formula E Team. De eerste race van de Diriyah ePrix double-header waarmee hij het seizoen begon, begon met een kwalificatie op pole position en hij leidde vervolgens elke ronde op weg naar zijn allereerste overwinning in de serie in de tweede race.

Nadat hij na de laatste race in Berlijn met 99 punten was geëindigd, won hij het seizoenskampioenschap voor het Formule E-kampioenschap 2020-21. Daarnaast assisteerde hij zijn team, Mercedes-EQ, bij het winnen van het eerste kampioenschap.

Leave a comment

Your email address will not be published.