Dolf Jansen Ziekte
Dolf Jansen Ziekte

Dolf Jansen Ziekte | Dolf Jansen is een komiek, schrijver en presentator uit Nederland. Jim Jansen, een journalist, is zijn oudere broer, die ook journalist is.

Dolf Jansen werd in Nederland geboren uit een Ierse moeder en een Nederlandse vader en groeide op in Nederland. Van 1981 tot 1988 studeerde hij aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, waar hij Nederlands recht en criminologie studeerde. In samenwerking met Hans Sibbel richtte hij de cabaretcombo Lebbis en Jansen op.

Na het winnen van het Leids Cabaret Festival in 1989, produceerden ze tot 2006 samen een aantal succesvolle cabaretvoorstellingen, waaronder oudejaarsconferenties. was ook opmerkelijk. Ook Ilse DeLange nam hieraan deel.

Jansen staat ook bekend om zijn werk als televisie- en radiopresentator. Loods 6, Kunstbende (1992), Jansen Strikes Through (TROS) (1993) en Jansen opjacht (1994) waren enkele van de televisieprogramma’s die hij presenteerde (2007). Na onder andere 2000 wordt Later wordt het leuk en wordt – in samenwerking met Claudia de Breij – het programma Vara Laat ontwikkeld (later Vara Live genoemd).

Ook was hij als (co-)presentator te zien in vele afleveringen van de Pinkpop-muziekshow. Leuk Is Anders was de naam van zijn eigen radioprogramma dat hij presenteerde op 3FM tot 3 oktober 2008.

Dolf Jansen Ziekte

Zondagavond was hij presentator van het programma Afslag Thunder Road, dat werd uitgezonden op Radio 6. Sinds 2016 presenteert hij dit programma op Radio 2 op zaterdagavond. Daarnaast presenteert hij samen met Willemijn Veenhoven het radioprogramma Spijkers met Koppen, dat wordt uitgezonden op RTL Radio.

Nadat premier Mark Rutte journalisten, collega’s en zichzelf toesprak tijdens het eerste Nederlandse Correspondentendiner, een galadiner tussen Kamerleden en de minister-president op 10 februari 2016 in de Beurs van Berlage, maakte Jansen luchtig over politiek en politici tijdens een grap over politiek en politici. Rutte werd het voorprogramma van Jansen genoemd.

Dolf Jansen is de ambassadeur van Oxfam Novib in Nederland. In zijn vrije tijd loopt hij graag en heeft hij een persoonlijk record van 2:28.22 in de marathon, die hij in 1994 in Helmond, Nederland, behaalde.

Hoewel er momenteel geen feiten bekend zijn over de ziekte van Dolf Jansen, is het duidelijk dat hij zeer actief is als het om zijn gezondheid gaat en ervoor kiest om zijn lichaam op een rigoureuze manier te trainen. Hij houdt dagelijks zijn hartslag bij en gaat elke dag hardlopen om zijn fysieke conditie op peil te houden.

Dolf Jansen Ziekte
Dolf Jansen Ziekte

Leave a comment

Your email address will not be published.