Benjamin Huggel Familie
Benjamin Huggel Familie

Benjamin Huggel Familie-Huggel begon zijn professionele voetbalcarrière bij FC Münchenstein en speelde daarna twee seizoenen bij FC Arlesheim. Hij kwam in 1998 bij FC Basel en werd slechts een paar jaar later, op 21-jarige leeftijd, profvoetballer.

Hij vestigde zich snel als een vaste waarde bij FC Basel, met wie hij tijdens zijn tijd daar zeven Zwitserse kampioenschappen, vijf Zwitserse bekers en verschillende optredens in de UEFA Champions League won.

Gedurende het jaar 2005-2007 stond Huggel onder contract bij de Duitse First Division-club Eintracht Frankfurt. Ondanks zijn vroege status als startende speler, heeft hij sindsdien zijn plaats in de basisopstelling verloren.

Nadat hij gewend was geraakt aan het snelle karakter van de Bundesliga, kon hij zijn eerder verloren startpositie op het verdedigende middenveld terugwinnen, wat mogelijk werd gemaakt door de blessures van verschillende teamgenoten. In zijn 51e wedstrijd, op 5 mei 2007, scoorde hij zijn eerste Bundesliga-doelpunt tegen Alemannia Aachen, wat hem een ​​1-0 overwinning opleverde.

Huggel keerde voor het seizoen 2007/08 terug naar FC Basel na ondertekening van een driejarig contract bij de club voor een bedrag van 400.000 euro. Hij blijft tot 2010 bij de club. Dit werd op 18 november 2009 met nog eens twee jaar verlengd, ondanks het feit dat het oorspronkelijk op 18 november zou eindigen.

De FCB won de landstitel en de beker, waarmee Huggel zijn vierde dubbel van het seizoen behaalde en aan het einde van het seizoen 2011/12 zijn carrière als profvoetballer afsloot.

Toen hij tussen 2012 en 2013 bij FCB werkte als assistent-coach voor het U-21-team, kwam hij in dezelfde periode ook in aanmerking om voor de club te spelen als amateurspeler.

Van juli 2015 tot februari 2016 was hij hoofdcoach van het eerste elftal van FC Black Stars Basel, waar hij sinds het begin van het seizoen de leiding heeft.

Benjamin Huggel Familie
Benjamin Huggel Familie

Sinds 20 augustus 2003 speelde uggel in 41 wedstrijden voor het Zwitsers voetbalelftal. Op 10 oktober 2009 werd hij het 1000ste lid van het Zwitsers voetbalelftal, tijdens een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg. Ik ben veertien jaar oud.

De eerste keer dat Huggel de functie van aanvoerder van het nationale team bekleedde, was in november 2009, na het vertrek van Alexander Frei en de afwezigheid van Christoph Spycher. Tijdens de “Nacht van de Zwitserse Fussballs” in het jaar 2010 werd Benjamin Huggel uitgeroepen tot de beste Zwitserse nationale speler van het jaar van 2009. Huggel kondigde zijn afscheid van het nationale team aan na het 2010 Fussball World Championship in Zuid-Afrika.

Leave a comment

Your email address will not be published.