Olga Zuiderhoek Kinderen
Olga Zuiderhoek Kinderen

Olga Zuiderhoek Kinderen-Toen haar man, jazzmuzikant Willem Breuker, in 2010 overleed na een kort ziekbed, stortte de wereld van actrice Olga Zuiderhoek om haar heen in. Olga werd alleen gelaten in hun enorme appartement in het centrum van Amsterdam, waardoor de dagen aanzienlijk langer leken te duren dan de vierentwintig uur die ze eigenlijk deden.

Dat Olga nooit kinderen heeft gehad en dus niet kon rekenen op de onvoorwaardelijke steun van haar kinderen en kleinkinderen was een andere factor die bijdroeg aan haar moeilijkheden bij het verwerken van het verlies van haar man. Olga had echter het geluk dat haar goede vrienden, vriendinnen en professionele contacten in de uitvoerende industrie haar nauwlettend in de gaten hielden.

Olga nam in 2012 het besluit om in te gaan op het aanbod van vier uitstekende vrienden die destijds van plan waren te verhuizen naar een appartementencomplex nabij Amsterdam Centraal Station. Olga’s glimlach is sindsdien terug op haar gezicht en ze is volledig ondergedompeld in alle prachtige dingen die het leven haar op dit moment te bieden heeft.

‘We kunnen hier oud worden’, zegt de auteur. Olga, 71 jaar oud, sprak onlangs op de website van Televizier over haar huidige student-achtige woonsituatie, die ze deelt met een kleine groep goede vrienden. Dagelijks komen en gaan de dames van elkaars huis, delen abonnementen op kranten en tijdschriften en genieten tegelijkertijd als groep van grote evenementen en hun favoriete televisieprogramma’s.

Zoals Olga aangeeft, is er een lift in het complex en kunnen we elkaar in de gaten houden, zodat ze hopen dat ze niet in hostels hoeven te verblijven. Ze voegt eraan toe dat ze het “dom” vindt om dit op hun leeftijd niet te hebben overwogen.

’ De 71-jarige Olga sprak onlangs op de website van Televizier over haar huidige woonsituatie, die ze omschrijft als ‘studentachtig’ omdat ze een kleine groep goede vrienden heeft. Dagelijks komen en gaan de dames van elkaars huis, delen abonnementen op kranten en tijdschriften en genieten tegelijkertijd als groep van grote evenementen en hun favoriete televisieprogramma’s.

Olga Zuiderhoek Kinderen
Olga Zuiderhoek Kinderen

Zoals Olga opmerkt, is er een lift in het complex en kunnen ze elkaar in de gaten houden zodat ze niet in hostels hoeven te verblijven. Ze voegt eraan toe dat ze het “dom” vindt dat ze hier nog niet aan hebben gedacht tegen de tijd dat ze hun eigen leeftijd hebben. Olga, 71 jaar oud, sprak onlangs op de website van Televizier over haar huidige woonsituatie, die ze omschrijft als “studentachtig” omdat ze een kleine groep goede vrienden heeft.

Dagelijks komen en gaan de dames van elkaars huis, delen abonnementen op kranten en tijdschriften en genieten tegelijkertijd als groep van grote evenementen en hun favoriete televisieprogramma’s.

We kunnen elkaar in de gaten houden en er is een lift in het complex, dus we zouden niet in hostels hoeven te verblijven’, voegt Olga toe, die gelooft dat als je er op onze leeftijd niet over nagedacht hebt, je ‘een idioot’, zegt ze.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *