Sarah Harding Kinderen
Sarah Harding Kinderen

Sarah Harding Kinderen-Sarah Nicole Hardman werd geboren op 17 november 1981 in Ascot, Berkshire, en werd professioneel bekend als Sarah Nicole Harding. Ze ging naar St Cuthbert’s Primary School in Egham tot 1993, toen ze naar Londen verhuisde.

Ze groeide op met twee halfbroers en verhuisde naar Stockport, Engeland, toen ze 14 jaar oud was, na de scheiding van haar ouders. Vanwege het feit dat Harding’s vader een jongere dame zag, verstootte ze haar vader en veranderde haar achternaam in Harding om te voorkomen dat ze met hem geassocieerd zou worden.

Ze ging van 1993 tot 1998 naar de Hazel Grove High School en ging daarna naar Stockport College, waar ze drie jaar lang haar en schoonheid studeerde.

Daarna werkte ze als lid van het promotieteam voor twee nachtclubs in het Grand Central Leisure Park in Stockport, als serveerster bij Pizza Hut, als buschauffeur, als incassobureau en als telefoniste bij BT.

Ze trad ook op in pubs, sociale clubs en trailersites in heel Noordwest-Engeland om haar inkomen aan te vullen. In 2002 was ze bezig met het maken van dansnummers toen ze besloot om auditie te doen voor talentenjachten in het Verenigd Koninkrijk.

Sarah Harding Kinderen
Sarah Harding Kinderen

Ze probeerde onder meer Fame Academy en Popstars: The Rivals uit. Toen ze werd geselecteerd voor de eerste ronde van Popstars, besloot ze zich terug te trekken uit Fame Academy om haar droom om zangeres te worden na te jagen.

Daarnaast deed Harding mee aan de FHM High Street Honeys 2002-wedstrijd, de nationale schoonheidswedstrijd van het tijdschrift. Harding trok zich terug uit de show na het behalen van succes op Popstars nadat haar foto’s in de top 100 belandden.

Harding was in 2002 in de reality-tv-show Popstars: The Rivals, waar ze werd afgewezen.

Popstars: The Next Generation zou de vorming van twee rivaliserende groepen zien – een jongensband en een meidengroep, elk bestaande uit vijf leden – die vervolgens tegen elkaar zouden strijden om de nummer één plek op de UK Singles Chart aan het einde van de seizoen. Dit zou de tweede Britse serie van de internationale Popstars-franchise worden.

Enkele duizenden hoopvolle kandidaten kwamen door het hele Verenigd Koninkrijk naar de audities in de hoop gekozen te worden. Pete Waterman, Louis Walsh en Geri Halliwell, die als juryleden dienden, selecteerden tien meisjes en tien jongens om als finalisten te strijden.

Deze finalisten kwamen vervolgens naar het podium voor live optredens op zaterdagavond, die eenmaal per week plaatsvonden (wekelijks afwisselend de meisjes en jongens).

Het werd elke week één voor één verwijderd totdat er een definitieve opstelling van de groepen was, die werd bereikt nadat de laatste stemronde was voltooid. Op 30 november 2002 trad Harding toe tot Nadine Coyle, Cheryl Tweedy, Nicola Roberts en Kimberley Walsh om de nieuwe meidengroep Girls Aloud te vormen, die werd opgericht als resultaat van de populaire stemming van de show en gevormd door de show.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *