De Kinderen Van Juf Kiet
De Kinderen Van Juf Kiet

De Kinderen Van Juf Kiet | Als Beau van Erven Dorens in het RTL-programma ‘5 jaar later’ vraagt ​​naar de kinderwens van Sacha de Boer, neemt de oud-nieuwslezer die vraag af. Als anderen vragen waarom ze geen kinderen heeft, beweert ze dat ze dom zijn.

Sascha Marina (Sacha) de Boer is een Nederlandse televisiepresentator en fotograaf die van 1996 tot 2013 vooral bekend was als een van de vaste presentatoren van het acht uur durende journaal van de NOS. Ze heeft ook gewerkt als freelance fotograaf.

Als dochter van een huisarts groeide De Boer op in Weesp. Ze schreef zich in op Hilversum High School, een lokale instelling.

Ze behaalde haar bachelor Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Op het moment van haar afstuderen was het onderwerp van haar scriptie AT5, een lokaal televisiestation in Amsterdam waar ze in 1992 als redacteur had gewerkt.

In 1994 werkte De Boer als nieuwslezer en redacteur voor onder meer Radio 10 en Concertradio. Ze begon in juni 1994 te werken als nieuwslezeres voor AT5 en is sindsdien regelmatig op televisie te zien.

De Boer begon nieuwsflitsen te lezen op RTL 5 in januari 1995, toen ze de overstap maakte van RTL 4. Na zes maanden begon ze samen te werken met Rick Nieman als presentator van een nieuw Veronica-programma, Veronica’s Nieuwslijn, dat op de Nederlandse televisie werd uitgezonden.

De Kinderen Van Juf Kiet

Omdat het niet genoeg kijkers trok, werd dat programma in 1996 geannuleerd en vervangen door een ander. Daarna trad De Boer op 15 juli 2003 in dienst van het NOS Journaal, waar hij regelmatig presentator was van het achtuurjournaal. Ook was ze vaste presentator van het NOS-radioprogramma Met het oog op morgen, dat van november 2002 tot eind 2003 te zien was.

De Boer is uitgeroepen tot beste presentator door de kijkers van het NOS Journaal, die ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de zender mochten stemmen op hun favoriete presentator. Hij werd tweede achter Harmen Siezen. De inauguratie van Willem-Alexander als koning der Nederlanden was voor de nieuwsmedia de meest recente grote gebeurtenis waarbij zij betrokken was. Vindt plaats om 20.00 uur. op 3 mei 2013 presenteerde De Boer haar definitieve NOS Journaal.

De Boer keerde in september 2016 terug op televisie na een afwezigheid van twee jaar. Ze werkte als presentatrice voor de publieke omroep KRO-NCRV, waar ze Brandpunt presenteerde.

Sinds 2005 is De Boer ook werkzaam als fotograaf. Zowel solo als in groepstentoonstellingen is haar werk te zien. Ze werkte voor verschillende tijdschriften. Haar werk onderscheidt zich vooral door het gebruik van natuurlijk invallend licht en clair-obscur in haar composities.

Ze is gespecialiseerd in portretfotografie, zowel in kleur als in zwart-wit, en heeft een groot portfolio aan werk. Haar artistieke fotografie gebeurt voornamelijk in zwart-wit. Na haar pensionering van haar werk als televisiepresentator, heeft ze haar tijd fulltime aan fotografie gewijd. Ze heeft voor verschillende bedrijven gewerkt, waaronder National Geographic.

De Boer maakt in samenwerking met chef Jacob Jan Boerma drie kookboeken, waarvoor De Boer de fotografie verzorgt: Down to earth, Back to fundamentals en Less is more (zie hieronder).

De Kinderen Van Juf Kiet
De Kinderen Van Juf Kiet

Leave a comment

Your email address will not be published.