Devyne Rensch Ouders
Devyne Rensch Ouders

Devyne Rensch Ouders | Devyne Fabian is een model en actrice. Jairo Rensch is een profvoetballer uit Nederland die nu als verdediger speelt bij Ajax. Rensch was lid van de jeugdprogramma’s van VV Unicum en Ajax voordat hij professional werd. Rensch, die aan het begin van de voorbereiding nog niet voor Jong Ajax had gespeeld, kreeg in het seizoen 2020-21 enkele speelminuten in de eerste selectie van Ajax.

Hoewel hij tijdens de reguliere competitie in het eerste elftal speelde, speelde hij het grootste deel van zijn tijd voor Jong Ajax. Op 19 november 2020 kreeg hij voor zijn inzet de Abdelhak Nouri-trofee, die voor het seizoen 2019-20 aan de grootste kanshebber uit de jeugdopleiding van Ajax was uitgereikt, overhandigd.

Hij nam het stokje over van Naci Ünüvar, die een jaar eerder de eer had gekregen. Rensch maakte op 28 november 2020 zijn eerste optreden voor het eerste elftal van Ajax in een wedstrijd tegen Emmen in de Eredivisie. Op 31 januari in het jaar 2021 maakte hij zijn debuut. Op 18 februari maakte hij zijn UEFA Europa League-debuut tegen Lille OSC, zijn eerste optreden in de competitie.

Devyne Rensch Ouders

Op 21 maart scoorde hij zijn eerste Ajax-doelpunt in een 5-0 overwinning op ADO Den Haag in de Amsterdam Arena. Zijn speelduur als rechtsback nam gedurende het seizoen gestaag toe, mede door de afwezigheid van andere geblesseerde spelers in die periode.

Rensch presteerde bewonderenswaardig in deze rol en was de tweede seizoenshelft een vaste basis voor Ajax. Op 18 april 2021 won hij als eerste Ajacied een zilverwerk door Vitesse te verslaan in de KNVB-bekerfinale. Daarna werd ook het Eredivisie-kampioenschap gewonnen.

De in Nederland geboren Rensch is van Surinaamse afkomst. Hij maakt deel uit van het Nederlands jeugdinternationale team.

Devyne Rensch Ouders
Devyne Rensch Ouders

Leave a comment

Your email address will not be published.